David Bismark

David Bismarks blogg om bokbranschen och sociala media

Det nya författarskapet – ett seminarium

leave a comment »

Efter att ha doktorerat inom IT är jag nu förläggare på heltid och eftersom Recito Förlag alltid varit författarorienterade så har vi smugit igång en serie seminarier som vi kallar Det nya författarskapet. I en värld full av text så omdefinieras både vad en bok är och vad den betyder och då följer automatiskt förändringar i förlagsbranschen och omställningar för författarna. Etablerade författare känner allt större tryck från det egna förlaget att vara delaktig i det man kallar ”egenmarknadsföring” och det är något som kommer bli en allt större del av författarens arbete. Författaren måste själv ta ansvar för att etablera det egna författarskapet och det finns en stor mängd verktyg inom sociala media för att göra detta. Att vara författare blir allt mer om att bygga en skara följare och då är det viktigt att förstå koncepten, känna till och kunna använda verktygen och veta hur man tjänar pengar.

Just nu är följande seminarier inplanerade:

Malmö 2009-12-05

Stockholm 2009-12-12

Umeå 2010-02-06

Göteborg 2010-02-20

Bokning sker på www.forfort.se och ett begränsat antal blogpass finnes.

P.S. Det här är ett kall mer än företagsverksamhet så om du förstår att utvecklingen inom bokbranschen och sociala media kommer ha stor påverkan på författarrollen så skulle jag uppskatta hjälp med att sprida information om våra seminarier alldeles hemskt mycket. Tack!!

Annons

Written by David Bismark

2009-11-19 den 13:11

Publicerat i Förlagsvärlden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: