David Bismark

David Bismarks blogg om bokbranschen och sociala media

Det måste finnas en regel

leave a comment »

Idag har jag av olika anledningar fikat två gånger i Skärholmen. På ena caféet var ”kaffe- och tedrickningstid max 20 minuter” och på det andra ”[serveras dryck] inte utan tillbehör. Det visar sig efter samtal med en caféinnehavare att ”en speciell typ av person” köper en kopp kaffe och stannar sedan hela dagen. (Antagligen för att hålla sig varm?) Flera personer av samma sort har till och med lämnat kaffekoppen mellan sig för att kunna stanna utan att handla.

Det är typiskt svenskt att hitta på regler som man sedan kan åberopa när man ber dessa personer avlägsna sig. Jag tror man har dåligt samvete för vad man gör men regeln känns befriande tvingande. I andra länder jag har erfarenhet av ber man helt enkelt folk att lämna stället när de förbrukat sin välkommenhet. För att använda ett engelskt uttryck.

Annons

Written by David Bismark

2008-12-04 den 17:12

Publicerat i Betraktelser

Tagged with

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: