David Bismark

David Bismarks blogg om bokbranschen och sociala media

En lättnad om de slipper ansvar och möjlighet att radera

leave a comment »

När jag igår läste en del om hur modereringen av kommentarer centraliseras gick tankarna genast till tekniska lösningar för att motverka de negativa effekterna (närmast att kommentarer som bubblan anser borde få ha publicerats tas bort per automatik eller överkänsliga/rädda/nitiska moderatorer).

Genom en plugin i webläsaren postas kommentarer som läggs på populära publicisters hemsidor (till exempel Expressen där upprördheten är stor) samtidigt till en tredje part som datumstämplar, signerar och sparar denna. När/om kommentaren försvinner används detta som ”bevis”.

Kanske är det dags att kommentarerna inte fälls direkt på artiklarna utan på tredjepartssajter som inte har något intresse i att upprättahålla den image den publicerande websajten har – eller på ett ”lager” som dessa tredjepartstjänster lägger över sagda websajter. Dessa tjänster finns ju, men kanske inte specifikt för detta ändamål. Om publicister (och företag generellt) är livrädda för vad som sägs av besökare i kommentarer på deras websajter kanske det är en lättnad för dem om de inte har något ansvar eller någon möjlighet att radera.

Annons

Written by David Bismark

2008-12-03 den 11:12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: