Behövs egentligen Akademibokhandeln alls?
När jag idag var inne på Akademibokhandeln tyckte jag att den process som man säger att man inlett redan är fullbordad. Man ska minska antalet titlar i butiken och endast sälja de mest populära böckerna. Anledningen är att det tydligen är svåra dagar för den svenska bokhandeln och man måste få bättre marginaler. Ingenstans i butiken kunde jag hitta något annat än presentböcker, topplistepocket och exklusiva kontorsvaror.
Om man bara har välkända märken i sin butik, gör man det inte då så absolut lätt som möjligt för nätbokhandlarna att slå en? Det känns iallafall för mig som att de mest lättigenkänneliga produkterna kan kunderna också hitta på nätet utan att vilja känna på dem, bläddra i dem eller av en händelse råka se ett vackert omslag och trollbindas.
Det är alltså såna produkter jag önskar mig i den fysiska bokhandeln, såna jag inte redan vet så mycket om. Fynd. Någonting bokhandlaren, stolt i sitt yrke, har grävt fram bland drivor av topplisteböcker och visar mig. I den nya formen behövs väl egentligen Akademibokhandeln inte alls?
[…] har raljerat litegrand om hur Akademibokhandeln gör sig själv helt redundant genom att sluta hjälpa kunderna hitta intressanta böcker och istället koncentrera sig på att […]
Valet man har när man aggregerar och filtrerar « David Bismark
2009-01-31 at 23:01