David Bismark

David Bismarks blogg om bokbranschen och sociala media

Då var det dags för 24 hour business camp

leave a comment »

Ja, då är det bara minuter tills jag ger mig iväg till 24 hour business camp. Allt nödvändigt är packat. I helgen bestämde jag mig äntligen för vilket av alla projekt jag funderat på som jag ska utveckla. Utan att säga för mycket (man vill ju att det hela skall vara ”så klart som möjligt” när man släpper det någon gång runt 11.45 på fredag) kommer jag utveckla en facebookapplikation eftersom min tillämpning är mycket social. Ämnesområdet är litteratur (jippie!). Verktygen är:

  • PHP på Apache
  • MySQL
  • jQuery
  • xFBML

Jag har inte tidigare utvecklat någon facebookapplikation och heller inte använt jQuery så det är riktigt spännande att lära sig dessa också. Facebookplattformen är utmärkt eftersom man i min tillämpning tillsammans skall skapa en produkt som man sedan kan ladda ner (eller köpa!) och konsumera.

Jag har förberett de saker som potentiellt kunde ta längre än 24 timmar (och garanterat hade gjort det när man har exakt 24 timmar på sig):

  • Domännamnet är registrerat och pekat
  • vhost tillagd på webservern
  • Registrerat applikationen på Facebook (för att få API-nyckel etc)
  • Facebook-klassen i PHP är nedladdad och uppladdad
  • Hello world upplagt och länkats in från Facebook
  • Sparat bokmärken till nyttiga xFBML-referenser eftersom jag behöver slå upp allting

Nu återstår alltså det verkligt roliga: att utveckla själva applikationen!

…sen ska det också naturligtvis bli väldigt intressant att träffa andra intresserade av nätentreprenörskap i allmänhet och litteratur i synnerhet.

Annons

Written by David Bismark

2009-01-21 den 13:01

Publicerat i Företagande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: